Trei noi modele de tractoare de conceptie romaneasca vin in ajutorul micilor fermieri. Compania care le-a fabricat si lansat anunta ca acestea costa intre 10.000 si 20.000 de euro.
Interesant este ca specialistii de la IRUM Reghin au reusit sa realizeze cele trei modele chiar in perioada restrictiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.
„In aceasta perioada, sa spunem de liniste, noi am lucrat, nu am fost presati de multe comenzi si atunci am dezvoltat aceste tractoare. Pe de o parte piata a scazut putin, dar pe de alta parte noi, in organizare, nu am mai gandit strict economic, ca business, ci am gandit prin prisma protejarii oamenilor si a pastrarii locurilor de munca”, a spus directorul IRUM Reghin Mircea Oltean, pentru agerpres.ro.
Motoare puternice si nepoluante
Modelele lansate sunt tractorul IRUM TAG 3100 care va avea 30 de cai-putere, IRUM TAG 5025 C – 5025 CH, cu 47 de cai-putere, si IRUM TAG 6225 C – 6225 CH, cu 60 de cai-putere.
„Dupa lansarea in 2018 a tractorului agricol TAGRO, incepand cu vara acestui an pe portile fabricii din Reghin vor mai iesi inca trei modele. Preturile acestor modele vor fi cuprinse intre 10.000 si 20.000 de euro”, a precizat Mircea Oltean.
Potrivit acestuia, noile tractoare sunt echipate cu motoare stadiul V de poluare si vor avea disponibila optiunea de echipare Power Shift, facand astfel utilajul mult mai usor de manevrat. „Acestea vor fi destinate fermelor de familie si pot fi echipate cu o gama larga de accesorii alaturi de care fermierul sa ajute la dezvoltarea agriculturii”, a mai spus directorul IRUM Reghin.
Aceste tractoare pot fi folosite in solarii, pomicultura, viticultura, dar si in camp, la cosit, greblat si nu numai.
O investitie importanta
Cele trei tractoare agricole sunt lansate pe piata dupa ce IRUM Reghin a inceput, anul trecut, productia de serie a primului tractor agricol, TAGRO, conceput si construit de inginerii societatii, lansat in toamna anului 2018, la INDAGRA, la 15 ani de la disparitia productiei de tractoare din Romania.
Tractorul agricol romanesc a fost conceput in primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole si forestiere din Romania, iFOR, inaugurat in septembrie 2015 la IRUM, in urma unei investitii de aproximativ 12 milioane de lei.
IRUM Reghin a fost fondata in 1953 si a devenit o societate cu capital complet privat in anul 1999, cand societatea Maviprod a preluat-o si a mentinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de masini si utilaje dedicate industriei forestiere.
Cititi si: Tractorul românesc Tagro, produs la Reghin, a fost pus în vânzare. Cât costă utilajul