Satul Saschiz, situat la doar 20 de kilometri de Sighișoara, este o destinație plină de farmec, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de liniștea specifică satelor transilvănene, înconjurate de peisaje pitorești. Poziționat pe Valea Scroafei, acest loc a captat atenția internațională în special datorită vizitelor Regelui Charles al III-lea, care este cunoscut pentru dragostea sa pentru România. Locul a devenit acasă și pentru doi tineri, care au ales să se mute la Saschiz și să deschidă o ceainărie!
Au renunțat la străinătate pentru satul Saschiz
Un loc deosebit din Saschiz este curtea Tei, o proprietate ce pare scoasă din basme, învăluită de o atmosferă tradițională și autentică. Această locație reprezintă o oază de liniște, în care te poți relaxa și savura frumusețea naturii. Pe lângă faptul că satul Saschiz are o istorie bogată și o arhitectură săsească bine conservată, oferă și posibilități de explorare a zonei rurale și a dealurilor idilice din împrejurimi.
După șase ani de muncă în Austria, Marianne Csakli și Hadrian Morar s-au întors în țară: „În zilele noastre libere vizitam locuri din apropiere și fiecare avea câte o ceainărie sau cafenea, locuri care au implementat sămânța dorinței noastre de a avea propriul local”, a declarat Marianne.
Au deschis o ceainărie după modelul din Marea Britanie
Hadrian s-a născut în Sighișoara și a luat decizia de a-și face o viață la sat, alături de soția și copilul lor. Așa au ales un loc care să fie aproape de oraș, dar care să le ofere liniște. Au cumpărat o gospodărie din Saschiz care avea un tei imens în fața porții și încă unul în gradină.
În 2018 au dat drumul la afacere
În 2015 au început să modernizeze locul, dar nu au schimbat aspectul natural al gospodăriei. În 2018 au reușit să deschidă ușile Tei. Locația a primit numele după arborele mare de la poartă.
„Șopul de lemne a devenit spațiu de servit băuturi, cu toaleta în fostul coteț al porcilor. În fostul grajd, pe care l-am modificat, e o cameră de oaspeți, iar în șură e garaj de biciclete și spațiu de stat”, spune Marianne, conform lovedeco.ro.
„Aș vrea ca acest local să fie un punct de întâlnire a prietenilor și un moment de întâlnire a unor cunoștinte noi. Îmi place când străini intră în vorbă și se despart ca prieteni. Îmi place când îi surprind pe oaspeții noștrii cu băuturi noi și când revin și cer acea băutură”, mai adaugă Marianne.
În prezent, locația are și o cameră de oaspeți unde te poți caza oricând. Au spart peretele gros de 50 centimetri pentru a monta ferestre și au mobilat încăperea cu mese și lăzi vechi.
Foto: lovedeco.ro/ instagram