Care este cea mai sănătoasă tigaie pentru gătit. Fabius Antal, specialist în wellbeing, a fost invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, acolo unde a explicat care este alegerea ideală în materie de tigăi!
Care este cea mai sănătoasă tigaie pentru gătit
Atunci când sunt încinse, unele tipuri de tigăi emană fum toxic atât în aer, cât şi în mâncarea pe care o prepari în ele. În timp, aceste substanţe se acumulează în corp şi pot declanşa afecţiuni grave, după cum avertizează specialiştii.
Totuși, există și o tigaie care nu emană substanțe nocive și e numai bună de folosit la gătit!
„Cu tigăile din inox cred că trebuie să învățăm să gătim puțin diferit. Toată lumea crede că este dificil să lucrezi cu acestea pentru că lipesc. Nu ai nevoie decât de 10 minute ca să înțelegi că tigaia trebuie puțin încinsă, eventual pus puțin ulei în ea, după care pus produsul. Și chiar dacă se lipește puțin, și îți ia mai mult timp să o cureți, măcar o cumperi o singură dată și o ai toată viața, dar ești sigur că nu mai eliberează o mulțime de substanțe nocive.”
Evitați tigăile antiaderente
Fabius Antal mai sugerează evitarea tigăilor care au straturi suplimentare, mai ales cele antiaderente, care pot ascunde riscuri pentru sănătate.
„Desigur, este foarte important că inoxul să fie pur, și să nu fie combinat cu alte metale. Fără strat de ceramică, fără alte straturi. Orice tigaie care începe cu ‘strat de’ înseamnă un strat de…, sub care se află ‘balaurii’, așa cum îmi place mie să le spun. Deci când este cu strat nu e bine”, a mai concluzionat specialistul.
Sursa foto: freepik