Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Astfel, trebuie sa ne asiguram ca alegem alimente usoare, dar satioase, care sa ne confere nivelul de energie de care avem nevoie pentru a duce la bun sfarsit sarcinile zilei. Daca alegem un mic dejun satios, bogat in grasimi sanatoase si fibre, nu vom fi tentati sa rontaim pe parcursul zilei. Citeste in continuare pentru a vedea cum prepari un mic dejun sanatos in doar 5 minute si descopera trei idei simple si rapide, la indemana oricui:
Cum prepari un mic dejun sanatos in doar 5 minute. Trei idei simple si rapide
Budinca de chia
Micul dejun poate sa fie oricum, dar nu plictisitor. Pentru a incepe ziua cu zambetul pe buze, alege sa mananci la micul dejun… ceva dulce. Da, se poate sa consumi un desert la prima masa a zilei, atat timp cat acesta este unul sanatos. O varianta usor de preparat este budinca de chia. Ai nevoie de 250 de ml de lapte (de preferat este sa alegi lapte vegetal cum ar fi laptele de migdale, laptele de soia sau de cocos), 2-3 linguri de seminte de chia si cateva fructe (poti alege afine, merisoare, banane, capsuni, kiwi sau mango, de exemplu). Pune laptele si semintele de chia intr-un borcan si lasa borcanul in frigider peste noapte. Dimineata, tot ce trebuie sa faci este sa scoti borcanul din frigider, sa tai cateva migdale sau nuci si sa le adaugi in budinca, alaturi de fructele preferate. Daca vrei sa prepari budinca dimineata, o poti lasa la frigider doar cateva minute. Aceasta va fi la fel de gustoasa.
Toast cu avocado
Unul dintre cele mai usoare si gustoase lucruri de preparat la micul dejun este un toast cu avocado. AI nevoie de cateva felii de paine (integrala, de preferat) – pe care o poti praji, daca vrei, zeama de la o lamaie, avocado, sare si piper. Intr-un bol, zdrobeste avocado, adauga zeama de la lamaie, putina sare si piper, dupa gust si intinde compozitia obtinuta pe feliile de paine. La final, adauga topingurile preferate. Poti opta pentru oua ochiuri sau fierte, branza, felii de somon, frunze de spanac, ridichi, castraveti sau rosii, de exemplu.
Fulgi de ovaz cu lapte
Desi aparent un aliment banal, fulgii de ovaz pot fi consumati in foarte multe moduri. Pentru micul dejun, de exemplu, acestia pot fi combinati cu lapte vegetal (sau lapte integral), fructe uscate precum goji, de exemplu, seminte de in, seminte de chia, seminte de canepa, fulgi de cocos, cacao, scortisoara, migdale, nuci sau caju. Alege semintele, nucile si fructele preferate, adauga-le pe toate intr-un bol in care ai pus 2-3 linguri de fulgi de ovaz, toarna putin lapte si amesteca bine. Lasa compozitia la inmuiat 2-3 minute si bucura-te de un mic dejun gustos, sanatos si, mai ales, foarte usor de preparat. Pentru un plus de savoare, poti adauga o lingura de unt de arahide, de exemplu.
Foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: