Dacă nu știți ce să mai gătiți în această perioadă, ei bine, noi vă propunem o delicioasă varză călită. Mulți români iubesc acest preparat tradițional românesc, însă nu toată lumea știe cum să o pregătească. Iată ingredientul minune pe care trebuie să-l pui în varza călită! Se pregătește după o rețetă veche de 200 de ani.
Ingredientul minune pe care trebuie să-l pui în varza călită!
Nu trebuie să fiți experți în gastronomie, pentru a pregăti o gustoasă varză călită, ci ai nevoie doar de puțină îndemânare. În plus, e musai să folosiți un ingredient care se punea în rețetele vechi ale bucătărilor.
Este vorba despre chimen. Acest condiment conferă o aromă deosebită preparatului și îl face să fie de-a dreptul delicios. În plus, acest ingredient este și ieftin. Mai jos vă prezentăm și rețeta simplă pentru varza călită!
Ingrediente necesare:
- 2 verze medii
- o lingură de pastă de tomate
- zeamă de lămâie
- sare
- paprika
- piper negru
- chimen
- 200 de ml de ulei
- orez
Cum se pregătește
Prima dată, se îndepărtează primele foi ale verzelor, apoi se toacă legumele în bucăți mari. Ulterior, se călește ceapa, iar în momentul în care aceasta se rumenește, se adaugă adăuga și varza tocată.
Se amestecă totul foarte bine, după care se toarnă un litru de apă și puțină sare. Se lasă cratița pe aragaz, la foc mare, timp de 30 de minute, apoi se acoperă cu un capac.
După ce a trecut o jumătate de oră, se adaugă orezul și se mai lasă să fiarbă totul pentru un sfert de oră. Mai departe, se pune pasta de tomate, dar și restul condimentelor. Nu uitați chimenul, pentru a oferi preparatului tău un plus de savoare și gust. Se oprește focul după câteva minute, apoi se ia cratița de pe aragaz.
La sfârșit, se adaugă zeama de lămâie și se amestecă foarte bine. Poftă bună!
Sursa foto: captură Youtube