Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, iar gospodinele de pretutindeni trec in revista ultimele detalii pentru meniul de Craciun. Indiferent de zona, carnatii de casa sunt nelipsiti de pe masa romanilor, iar noi v-am pregatit in randurile de mai jos reteta pentru cei mai deliciosi carnati de casa. Care este ingredientul secret de care aveti nevoie? Aflati din randurile de mai jos:
Reteta carnati de casa. Ingredientul secret care face diferenta
Reteta carnati de casa. Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (pulpa nedegresata)
- 500 g carne de vita
- 500 g carne de berbec
- 1 cana supa de carne
- 1/2 capatana de usturoi
- 1-2 lingurite sare
- piper
- 1/2 lingurita cimbru
- salvie
- condimente de carnati
- mate de oaie
- 3-4 linguri ulei
- otet sau zeama de lamaie
Reteta carnati de casa. Mod de preparare:
Carnatii de casa sunt foarte usor de preparat, daca urmati pasii de mai jos. Astfel, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa spalati toata carnea, sa o curatati de pielite si sa o taiati bucati. Tocati si condimentati, dupa preferinte, cu sare, piper, cimbru, salvie si condimente pentru carnati. Apoi, adaugati supa de carne, care se trece de cateva ori printr-o strecuratoare cu usturoi pisat. Amestecati bine pana se omogenizeaza.
Treceti aceasta compozitie prin masina de tocat, la care ati montat palnia pentru carnati, si umpleti matele de porc bine curatate si pastrate mai multe zile la rece, in apa cu sare si otet. Pastrati carnatii o noapte, la rece. Apoi, prajiti-i cate 5-6 minute pe fiecare parte. In final, cand ii serviti, stropiti-i cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: