Daca aveti pofta de un baton energizant, cel mai bine este sa il preparati in casa, deoarece cele din comert sunt pline de zahar si aditivi. Reteta este una foarte simpla si nu aveti nevoie decat de trei ingrediente.
Pentru aceasta reteta de baton energizant ai nevoie de alune nesarate, curmale fara samburi si caise uscate. Poti inlocui alunele cu migdale, caju, nuci pecan sau macadamia. Iar in loc de caise uscate poti folosi merisoare sau alte fructe deshidratate care iti plac. Rezultatul va fi la fel de bun!
Ingrediente:
- 150 grame alune
- 150 grame curmale fara samburi
- 150 grame caise uscate
Pune ingredientele intr-un blender si mixeaza 1-2 minute la viteza mare. Compozitia trebuie sa lipicioasa si se va strange ca o bila. Pune pe o tava intinsa o hartie de copt. Intinde compozitia cu mainile sau cu un sucitor. Acopera cu folie de plastic si da tava la frigider pentru cel putin o ora sau, si mai bine, peste noapte.
A doua zi, scoate tava din frigider si pune „foaia” de baton energizant pe un tocator. Taie in patrate sau in forma dorita. Inveleste fiecare baton in folie alimentara sau hartie de copt. Batoanele se tin la frigider si pot fi consumate in decursul a 2-3 saptamani.
Sursa: csid.ro