În această perioadă, tarabele comercianților sunt pline de legume de sezon, gata de a fi băgate la borcan pentru la iarnă. Zacusca rămâne cu siguranță delicatesa sezonului, însă nu toată lumea știe să o prepare ca la carte. Pentru ca zacusca să aibă un gust absolut delicios, e musai să adăugați un ingredient minune atunci când o preparați. Gospodinele din regiunile Sibiului au dezvăluit ce secrete au!
Ce să adaugi în zacuscă pentru un gust mai delicios
Zacusca se numără printre delicatesele care nu trebuie să lipsească din cămară. Prepararea ei nu este deloc complicată, dar trebuie să țineți cont de anumite sfaturi.
Gospodinele desăvârșite din zona Sibiului au dezvăluit la ce ingredient apelează pentru un gust mai aromat la zacuscă. Mai exact, în preparatul culinar, care se pregătește pentru a fi păstrat în sezonul rece, se pune și un dovlecel bine copt.
Dovlecelul, ingredientul secret
Aveți nevoie de 5 kilograme de vinete, 3 kilograme de ardei roșu, morcovi, dovlecel, foi de dafin, sare, 2 kilograme de ceapă și o sticlă de ulei de floarea soarelui.
„Coacem la foc vinetele și ardeiul roșu, ceapa tocată o călim împreună cu morcovul dat pe răzătoare. La final de tot punem vinetele pentru că altfel se prind. Punem sare după gust, foi de dafin și cam asta este rețeta”, a declarat o femeie din zona Sibiului, scrie oradesibiu.ro.
Sursa foto: bzi.ro