Cu totii ne dorim sa mancam preparate cat mai savuroase, insa, din pacate, majoritatea dintre noi dispun de foarte putin timp liber. Asadar, este imposibil sa petrecem cateva ore in bucatarie, pentru a ne satisface poftele culinare. Sigur ca avem si posibilitatea de a manca la restaurant sau de a ne comanda mancare acasa, insa de departe cea mai sanatoasa varianta este sa mancam, pe cat posibil, doar ceea ce gatim noi – acesta fiind singurul mod in care putem sti ce ingrediente contine mancarea din farfuria noastra.
In randurile de mai jos, am pregatit trei deserturi usoare si rapide, care pot fi preparate din doar doua ingrediente. Sunt deserturi gustoase si racoroase, ideale pentru a fi savurate vara, impreuna cu cei dragi. Iata propunerile noastre:
Inghetata de pepene si kiwi
Ingrediente:
4 cani de pepene taiat
5 kiwi taiati si feliati
Mod de preparare:
Intr-un blender, adauga pepenele si cateva lingurite de sirop ( optional) si amesteca pana devine cremos. Apoi, pune 12 cutii mici de carton pe o hartie de copt si imparte in mod egal crema de pepene in fiecare cutie. Insereaza betele in fiecare cutie si pune-le la congelator. Intr-un blender, adauga feliile de kiwi si lasa-le pana se transforma intr-o pasta de piure . Adauga pasta de kiwi peste cea de pepene si pune-le la congelator. Lasa-le la congelator cel putin o ora.
Sorbet de piersici:
Ingrediente:
6 piersici mari, foarte coapte
200 ml lapte condensat, dulce
Mod de preparare:
Curata piersicile de coaja, apoi taie-le in felii. Pune-le la congelator pentru o ora. Pune bucatile inghetate de piersici intr-un blender si adauga laptele condensat. Amesteca totul pana obtii o crema moale si omogena. Poti servi sorbetul imediat sau il poti pastra in congelator.
Inghetata de banane fara lapte
Ingrediente:
4 banane mari
Cacao/ fructe la alegere/ lapte vegetal/ unt de arahide/ Nutella
Mod de preparare:
La fel ca in cazul de mai sus, primul pas este sa tai bananele in bucati de mari si sa le pui la congelator pentru cel putin 2-3 ore. Apoi, scoate bucatile inghetate si pune-ne intr-un blender. Amesteca bananele pana obtii o crema moale si omogena. Poti servi inghetata imediat sau o poti pastra la congelator. Optional, poti sa adaugi 2 lingurite de cacao, Nutella, unt de arahide, lapte vegetal sau orice alte fructe preferi (capsuni, kiwi, piersici, pepene etc) si sa amesteci din nou, pana obtii gustul dorit.
Foto:
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: